Thursday, August 11, 2011

Kisah Sahur & Berbuka : Day 11

Pagi ni mama bakar ikan cencaru then kukus nasi jer..pastu panaskan kari ayam leftover berbuka malam tadi. Sahur dengan nasi panas ditambah dengan ulam-ulaman cicah sambal belacan sungguh membuka selera.
On da way papa jemput mama kat opis, papa singgah kat amicafe dulu..survey lauk. Tapi takde lauk menarik katanya. Papa cuma beli sayur dan kuih jer.
Kailan ikan masin - RM 2.50
Kuih tak pasti namanya (ada member cakap kuih getas) - RM 2.00

Pastu kami decide nak ke param depan masjid...pusing-pusing tak jumpa gak lauk menarik. Tapi sangkut la gak 2 juadah...hati lembu goreng dan kuih nagasari.
Hati lembu goreng - RM 3.00

Then kami ke param kat puncak alam...tp yang sedihnya gerai yang selalu kami beli lauk tu tutup la pulak..hampa betul. Habis tawaf satu param still tak jumpa lauk yang berkenan di hati...tp sempatla beli beberapa juadah gak (td kata xde yg berkenan di hati)...hehehe
Ayam uncle bob (Rayyans suka makan ni) - RM 5.50
Mihun singapore untuk Rayyans yang dah tinggal separuh - RM 2.00
Cik mek molek, Kuih Nagasari & Cara Berlauk - Semua RM 1

Balik umah belek-belek peti ais..bahan-bahan masak banyak lagi..so mama decide untuk masak tomyam seafood dan goreng ikan.
 Ikan sardin goreng kunyit
Tomyam putih

Maka setelah dicombine kan kesemua lauk..kesimpulannya lauk kami hari ni pun terlebih banyak la jugak. So sahur pagi esok just panaskan baki lauk-pauk hari ni jer la

No comments:

Post a Comment