Wednesday, January 20, 2010

Office Meeting 2010

This year punya meeting kurang sorang ahli majlis. Mama jue dah kene warded coz kandungan ada mslh..uri kat bawah. disebabkan mama jue xde, terpaksala mama yg amik tugas jue untuk prepare foods bg meeting tahunan HRrunding. Sepnjang ketiadaan mama jue, tugas kat ofis akan diambil alih oleh pekerja sambilan iaitu Zurairah also known dengan nama jue jugak.
Mr B tgh menyampaikan amanat2 kepada semua staf..included company performance, staff performance, financial (bonus la tu) etc...dan seperti biasa, after meeting ada acara makan2...i likeee...
Disebabkan meeting kali ni diadakan pada sebelah petang, so menu pun sesuai untuk tea time..secret's recipe blueberry cheesecake n big apple doughnut...semuanya manis2 belaka..
semoga tahun ni HRrunding bertambah maju..bertambah projek..maka bertambahla bonusnya..InsyaAllah..semoga Tuhan permudahkan rezeki kami

Sunday, January 17, 2010

Rayyans @ Amer's Wedding

Ex-practical student kat HRrunding, Amer akhirnya melangsungkan perkahwinan dgn pilihan hati, khairunnisa. Weolsz satu ofis dijemput datang memeriahkan majlis. Masa weolsz sampai kat dewan tu, ngam2 time pengantin nak bersanding. so dptla weolsz tengok pengantin baru bersanding.
on da way to kenduri..mama with Hazim
Rayyans with officemates mama, aunty mas & tasya
sib baik ada baby sitter sementara mama n papa makan
after makan weolsz dihiburkan dengan persembahan tarian daripada penari2 cilik yg ditempah khas untuk majlis persandingan ni. Untuk amer & ayun, selamat pengantin baru. semoga istana yg dibina akan berkekalan hingga ke akhir hayat.


p/s : gmbr pengantin xde coz kamera x berapa nk canggih tuk zoom jauh2..

Thursday, January 14, 2010

Cik La's Engagement

Kami satu family balik kampung sempena majlis pertunangan adik mama, cik la with uncle nasir. Cuma mama sekeluarga jer yg dapat balik kampung. Maklong, pakda n ciknik tak dapat cuti.
Pelamin dh siap..pengantin jer belum siap lg
Pengantin dh ready..sambil menunggu rombongan dlm debaran
Pengantin with frens
Pelamin untuk pertunangan ni disediakan oleh mak andam wajib kami, maksu mah. jus a simple pelamin jer..Warna tema adalah maroon bagi hantaran pihak perempuan manakala pihak lelaki kaler gold. Masa kami sampai kat kampung, persiapan semua dh siap sedia. Jd x banyak yang mama perlu tolong.
Hantaran pertunangan untuk pihak lelaki
Hantaran pertunangan untuk pihak perempuan
Officially engaged
Future bride & bridegroom
Phototaking sessions with parents. Left : her parents. Right : His parents.
With Nasir's sister, Yatie n Shidah
Mama n Rayyans take turn posing kat pelamin
Rayyans with nenek sedara yg malu nak tunjuk muka
Alhamdulillah, cik la dh selamat menjadi tunangan org. Semoga ikatan pertunangan akan kekal hingga ke jinjang pelamin..aminnn

Wednesday, January 13, 2010

Lunch @ Chamek

Weolsz satu opis lunch kat restoran chamek yang berkonsep kopitiam. Makanan pun not bad..sedap. Cara serving pun ade kelas..
Foods ordered by hubby n me..byknya weolsz makan
Happy faces dpt makan

Saturday, January 9, 2010

Rayyans @ 5 Months Old

My Rayyans dua2 dh boleh meniarap n dua2 dh tumbuh gigi. Dua btg gigi bwh n dua btg gigi atas. Rayyans makin suka mengigit barang..maybe sbb gatal gusi. Org2 tua ckp baby akan demam bila gigi nak tumbuh. Nasib baik Rayyans elok jer. 
mainan ni la yg selalu jd mangsa gigitan Rayyans

Rayyans gak dh pandai respond bila diagah..dh pandai gelak bila kene geletek
video
Hadif mengekek ketawa bila papa geletek. Hazim plak sibuk dok menghisap jari
mama ni suka kacau Hadif tau...dh mcm muka anak 'Nippon' dh