Pagi ni mama masak nasi goreng cina, nasi guna lebihan nasi minyak semalam. Dari membazir, baiklah mama buat nasi goreng. Lagipun rasa dia takde cacat celanya, lagi sedap adalah kot. Sebab ada rasa lemak-lemak gitu.
Bahan - bahan :
3 cawan nasi sejuk dileraikan
1 cawan frozen vege
1 cawan daun kucai
2 biji telur
2 ulas bawang putih - dihiris
3 ulas bawang merah - dihiris
1 sudu sos tiram
Lada sulah
Garam dan gula secukup rasa
Cara - cara :
Panaskan minyak dalam kuali, tumis bawang putih dan bawang merah hingga harum.
Tambah sos tiram dan pecahkan telur. Biarkan telur masak seketika.
Masukkan udang, daun kuchai dan frozen vege. Kacau hingga udang masak.
Tambah secubit gula, garam, lada sulah dan nasi.
Gaul rata dan masak hingga nasi kelihatan kering.
Masak sekejap dan matikan api.
Gaul rata dan masak hingga nasi kelihatan kering.
Masak sekejap dan matikan api.
No comments:
Post a Comment