Omelet ni adalah hasil air tangan papa. Masa gi Feringghi last week, papa ternampak chef kat sana masak time breakfast. So bila balik rumah ni, mula lah nak praktikkan apa yang papa nampak. Rajin laki ai..turns out omelet ni sedap.
Bahan - bahan :
4 biji telor
1/4 labu bawang besar - potong dadu
1/4 biji lada benggala hijau - potong dadu
1/4 biji lada benggala kuning - potong dadu
1/4 biji lada benggala merah - potong dadu
3 batang sosej lada hitam
1/4 sudu teh garam
1/4 sudu teh serbuk lada sulah
1 sudu minyak zaitun
Cara - cara :
Panaskan minyak zaitun dalam non-stick pan dan tumis bawang besar dan lada benggala hingga layu. Masukkan sosej dan kacau hingga sosej masak.
Pukul telur bersama garam dan lada sulah. Tuangkan dalam kuali dan biarkan rata. Masak sehingga telur masak dan matikan api.
No comments:
Post a Comment