Balik dari rantau panjang terus singgah dinner kat restoran pulut ikan bakar. Pulut ikan bakar tempat wajib makan setiap kali balik kampung. Kali ni lebih meriah sebab bawa rombongan cik kiah.
Penuh satu meja rombongan cik kiah. Risau gak kot2 depa ni tak pandai nak makan pulut. Kami orang kelantan memang dah biasa makan pulut pagi, pulut durian, pulut mangga, pulut ayam rempah...
Dua orang budak kembar ni pun dah belajar makan pulut. Tapi diorang tak makan dengan kelapa. Just makan pulut dengan ikan jer. Dua2 behave kali ni. Maybe dah penat sangat berjalan dari pagi tadi.
Satu set pulut disertakan dengan 2 ekor ikan dan sambal kicap. Harga satu set rm4. Kalau rasa2 x cukup 2 ekor ikan boleh tambah oder. Pulut tu plak ada kelapa yang digaul dengan gula. Sambal kicap tu sebenarnya yang menyedapkan hidangan ni.
Kami jugak oder maggi ketam. Maggi ketam ni salah satu fenomena gak kat kelantan. Harga semangkuk maggi yang ada 2 ekor ketam adalah rm10. Restoran ni menggunakan ketam laut.
Tengok tu si hadif tengah usha maggi ketam. Diorang berdua ni memang feveret la makan maggi. Diorang boleh habiskan maggi ni semangkuk sorang tau. Mana la tak menembun anak mama.
Alhamdulillah ahli rombongan semua berselera dinner makan pulut walaupun tak biasa. Lepas dinner masing2 balik chalet sebab dah penat. Mama ajak diorang g wakaf che yeh pun dah takmo..surrender.
No comments:
Post a Comment