Saturday, June 18, 2016

Iftar: Day 13

Mama suka sangat bulan puasa. Feel dia lain macam sikit. Suasana macam tenang jer. Hati cepat rasa sayu. Cepat jer kita dah nak jejak separuh ramadhan. Semoga amal ibadat mama diterima oleh Allah.

Berbalik kepada juadah berbuka, hari ni lauk semua home made ya. Menu hari ni gulai kerutuk daging kambing, cencaru sumbat bakar, pekasam daging dan kwayteow goreng.

Ikan cencaru sumbat bakar. Hari ni masak untuk clearkan peti sejuk. Wiken ni nak keluar top up stock baru. Sebelum stock baru masuk, stock lama kena perabiskan dulu.

Gulai kerutuk daging kambing. Lauk ni rayyans suka. Bukan suka makan daging kambing tapi makan kuah jer. Diorang cakap macam makan nasi dagang.

Pekasam daging ni memang pembuka selera. Mama suka rasanya sebab takde rasa daging busuk ke apa. Goreng daging garing2, pastu tabur bawang n cili goreng then perah asam limau. Masa tengah taip ni pun berair rasa mulut mama.

Mama nampak iklan pekasam daging kat grup puncak alam. Terus la mama order. Rupanya orang tu kat baling kedah. Tapi tercapai jugak hasrat sebab ada agen kat selayang. Agen tu la datang hantar pekasam untuk mama. Harga satu bekas rm15.

Kwayteow goreng kerang sebab nak menghabiskan balance kwayteow semalam. Makan berdua jer tak habis satu paket kwayteow. Rayyans tak makan kwayteow. Kalau mee atau mihun baru laju diorang makan.

Tepung pelita, roti jala dan vadey made in pasar ramadhan. Bubur jagung je yang mama masak. Vadey dan roti jala tu terbeli gara2 tengok kawan mama upload gambar kat ig. Terus rasa teliur. Terus terbeli.

No comments:

Post a Comment