Friday, January 4, 2013

Breakfast Apa? Di Mana?

Tak usah ditanya di mana...tentulah kat kedai feveret baru kami. Breakfast apa? Nanti mama show off. Pasni kena wat entry menu breakfast sepanjang minggu nampak gayanya.

Kami dah jadi pelanggan tetap restoran mak uda selera timur. Pagi ni baru berkesempatan nak amik gambar restoran ni. Tapi segan plak nak amik gambar over depan orang ramai.

This time mama makan nasi kerabu biru kettu orang Klate oyak. Pastu kena dengan lauk ikan sardin celup tepung. Fuhhh..marvellous. Nasi kerabu ni original macam kat Klate coz ada budu, sambal kelapa dan kuah tumis.

Makan nasi kerabu tak boleh dengan sudu. Kena makan dengan tangan, baru ada feel dia nak gaul sebati kesemua ramuan dia. Pagi ni ramai plak customer. Kami dapat meja bahagian luar.

Papa makan mihun singapore je? Apa kelass...punyalah banyak makanan lain, mihun gak yang dia amik. Tak cukup-cukup lagi ke setiap hari mama goreng mihun kat rumah? 

Oooo...rupanya ada udang di sebalik mihun. Pas makan mihun diordernya roti canai pulak.  Nasib baik sekeping jer. Sedap juga roti canai kat sini. Kuah kari dia tu kena dengan tekak melayu mama ni.

Total breakfast pagi ni RM11.80. Nasi kerabu dan ikan celop tepung RM5.00, mihun singapore RM3.00, teh tarik dan teh o limau ais RM1.50 dan roti canai kosong tu 80 sen. 

No comments:

Post a Comment