After kepenatan tawaf kat jalan TAR, kami ke kg baru untuk lunch kat restoran feveret, MZ Darul Naim. Kedai ni of courselah menyajikan makanan kelantan. Dah nama kedai pun MZ Darul Naim, ye dop?
Masa kami sampai tu dah dekat pukul dua, jadi orang dah tak ramai. Tapi yang tak bestnya, makanan dah banyak yang habis. Kedainya simple jer...beratapkan zink dan kat dalam kedai tu memang panas gila. Time makan tu peluh meleh-leleh. Hahhaha
Kat sini lauk pauk dia memang dah ready dalam mangkuk or pinggan. So mana-mana lauk kita nak tu, just angkut jer pinggan mangkuk tu semua. Lauk yang kami pilih hari ni adalah gulai udang, lala masak lemak putih, budu, sambal belacan....
Ulam-ulaman, 2 ketul ayam percik putih. Kesemua lauk kat sini berharga RM5 per pinggan or per mangkuk. Senang ko tuan kedai nak kira kita makan apa.
Pastu ada gak lauk ikan kembung bakar dan ikan pari bakar. Pergh..banyak gila lauk. Tapi yang bestnya, semua licinss...Total penternakan lemak kami hari ni all in adalah RM50.
Air feveret mama bila makan kat sini adalah air sarsi. Datang sini tak sah kalau tak pekena sarsi. Sarsi ni imported dari kelantan tau...punyalah jauh merantau..
Ini pengalaman pertama adikku berdua ni makan kat MZ Darul Naim ni. Kenmain happy lagi deme dapat makan makanan jati anak kelantan.
jom terjah cari juadah berbuka
ReplyDelete