Wednesday, April 10, 2013

Grilled Lamb

Flatbread tu cuma starter jer. Main course adalah grilled lamb aka kambing bakar. Lamb ni pun beli kat Jaya Grocer jugak, tapi jenis yang takde tulang. Ada isi semata. Sekeping harganya dalam RM 15.

Lamb ni mama perap dulu dengan bbq sauce with honey & garlic. Kalau nak betul-betul sos tu menyerap ke dalam daging, seeloknya diperap semalaman. Tapi mama ni dah tak menyempat. Perap sejam jer.

Kemudian grill la guna happy pan ni. Memang tak rugi mama beli happy pan avon ni. Banyak kegunaannya.

Guna api kecik jer. Dalam 20 minit dah masak dah. Begitu pantas sekali. Nampak tak souce bbq tu dah jadi pekat. Mama tak keringkan sampai habis. Tinggalkan sos untuk makan dengan kambing tu nanti.

Full set of grilled lamb with flat bread and caesar salad. Alhamdulillah, tanpa nasi pun boleh kenyang makan ni jer.

Caesar salad ni mama beli yang ready made jer. Balik umah tunggu nak tuang n gaul jer. 

Untuk Rayyans plak mama grilled peha ayam. Diorang tak pandai nak makan kambing lagi. 3 ketul ni habis diorang ratah. 

No comments:

Post a Comment