Restoran pot nik baru jer buka kat alam jaya, puncak alam. Restoran ni berasaskan masakan timur. Restoran beroperasi dari 8 pagi hingga 8 malam.
Menu nasi dagang, nasi kerabu dan nasi berlauk available dari pagi sampai ke kedai tutup. Selain tu ada jugak mee celup dan roti titab. Antara lauk yang ada gulai ayam kampung, gulai ikan tongkol dan kerutub daging.
First time datang sini mama makan nasi kerabu. Sedap lengkap dengan tumis. Cuma sambal tu pedas gila tahap buasir. I cannot tahan. Harga sepinggan nasi kerabu dengan ayam goreng rm5. Harga standard la kan.
Tak cukup dengan nasi kerabu, order lagi roti titab. Roti titab memang femes kat kelantan. Roti disapu kaya dan ada telur masak separuh. Kalau kat ipoh panggil roti telur goyang. Cuma bezanya kat ipoh takde kaya.
Semangkuk akak tu bagi keropok kat kami. Memang tak habis makan. Puas hati la dapat makan masakan kelantan yang cukup rasa. Next time nak cuba nasi dagang n nasi berlauk pula.
Papa pun kenmain sengeh sebab air kegemaran dia ada jual kat sini, air teh halia yusmira. Dah tau dah kalau putus stok tak sempat balik kelantan nak beli, bolehlah datang restoran ni.
sedapnyo....
ReplyDelete