Kami breakfast kat hotel jer. Malas nak keluar pusing2 cari makan kat luar. Ikut tekak nak makan nasi dagang ganu.
Rayyans setiap kali breakfast kat hotel koko crunch jer yang dicari. Macamlah kat rumah takde koko crunch.
Sedikit frust sebab mama mengharapkan ada makanan tradisional teganu dalam pilihan breakfast tapi nan hado.
Pada pendapat mama better pihak hotel sajikan masakan tradisional teganu. Barulah imej dan warisan teganu dapat dikomersialkan.
Yang ada nasi lemak, kwayteow goreng. For me menu2 ni dah biasa sangat. Kat kl boleh makan setiap hari.
Then mama ambik bubur nasi jugak.
Next plate ada kuih2 dan ubi kayu rebus cicah kelapa dan sambal ikan bilis.
After breakfast jalan2 kat lobi amik gambar.
Banyak barang2 antik dan tradisional dipamerkan sekitar lobi.
Replika keris serta sarung pun ada. Besar lak tuh.
Pagi ni kami just habiskan masa kat bilik sementara tunggu check out. Petang ni nak check in kat permai inn plak sekali dengan rombongan audit.
No comments:
Post a Comment