Wednesday, March 18, 2020

MCO Menu: Day 01

Bila dok umah mula la perut asyik lapar jer. Anak2 pun bosan cuti sekolah terperap kat rumah. Dalam sehari 5,6 kali asyik buka peti ais jer cari makanan.


So mama kenalah rajin masak sepanjang tempoh mco. Nak beli kat kedai macam tak konfiden nak keluar setiap hari. Better masak jer la sendiri kat rumah. 


Ni pun sebelum mco mama dah siap2 beli barang keperluan untuk tempoh seminggu. Jadi papa takdelah setiap hari nak kena keluar beli barang.


Menu breakfast kami pagi ni adalah pulut kelapa dengan ikan rebus goreng. Menu ni memang salah satu menu breakfast yang sinonim dengan orang kelantan.


Menu lunch merangkap dinner plak adalah kari udang, bayam goreng, solod lada dan ikan kerisi goreng. Lada solod tu nenek bawa dari kampung. Puas hati dapat makan solod lada.


Menu tea time plak mama buat pulut sambal. Pulut tu balance breakfast pagi tadi. Kelapa parut balance pagi tadi jugak mama goreng jadikan sambal kelapa. 

No comments:

Post a Comment